Te Passe

Woensdag 3 april 2019 hebben wij een mooie cheque in ontvangst mogen nemen voor de aanschaf van een nieuwe TV. Deze cheque is ons aangeboden vanuit het donatiefonds van KansPlus MiddenOverijssel. De bewoners van Te Passe zijn erg blij met de nieuwe TV voor in de woonkamer.

KansPlus bedankt!

 

René Brinkhuis

1969 - 2018

Zondag 18 februari jl. is onze voorzitter René Brinkhuis tijdens het mountainbiken, zijn geliefde hobby, plotseling overleden. Het bericht sloeg in als een bom!

Stichting Vrienden van Te Passe is in 2004 opgericht en René is vanaf het begin voorzitter geweest van onze stichting.

De stichting Vrienden van Te Passe is in het leven geroepen om de facilitaire zaken van de Woonvorm Te Passe te regelen en te beheren. De wijze waarop René optrad als voorzitter verdient grote waardering. Mede door zijn deskundigheid, tact en inlevend vermogen konden ideeën, plannen en ontwikkelingen soepel worden uitgevoerd en staat de woonvorm op dit moment als een huis.

De vergaderingen verliepen altijd in een bijzonder prettige sfeer. Informeel maar toch doortastend. De bewonersvergaderingen, waarin de bewoners ook hun zegje kunnen doen en zich daarbij volledig deelgenoot voelen, is een jaarlijks hoogtepunt. Hierbij maakten de bewoners dankbaar gebruik van de open houding en ruimte die ze hiervoor kregen van de 'voorzitter'.

We zijn ervan overtuigd dat ook andere partijen, zoals woningstichting Reggewoon, stichting De Parabool, aannemers, bewoners, ouders en verwanten het altijd prettig hebben gevonden met René formeel of informeel te communiceren. Vandaar ook de mooie resultaten waar wij, maar ook Haarle best trots op mogen zijn. Een woonvorm voor 8 bewoners en de op handen zijnde ingebruikname van 3 nieuwe levensloopbestendige woningen achter de woonvorm. Op deze uitbreiding was René ook erg trots.

Te Passe even digitaal op de kaart zetten? René draaide zijn hand er niet voor om. "Is allemaal niet zo moeilijk". Website, social media, het staat! Hoe nu verder...

Als het fenomeen 'rooster van aftreden' wel eens ter sprake kwam gingen we altijd glimlachend over tot de orde van de dag. Vanzelfsprekend. Het ging immers goed, er was geen aanleiding iemand te vervangen.

Nu zitten we met een stichting zonder voorzitter. Zo vanzelfsprekend blijkt het nu ineens niet te zijn.

Wat zullen we René missen, als een deskundige, veelzijdige voorzitter maar vooral als een fijn persoon waar we ruim 14 jaar heel fijn mee hebben samengewerkt.

René, bedankt voor al je inzet voor Te Passe al die jaren!

We wensen zijn echtgenote Gea, zijn kinderen Jelmer en Siebren en verdere familie alle sterkte toe dit enorme gemis te dragen.

Stichting Vrienden van Te Passe 

Bewoners, ouders, verwanten en begeleiders van Woonvorm Te Passe

Zatermiddag 12 september presenteerde Haarle zich tijdens "Haarle aan Zet". Verenigingen, stichtingen, clubs en andere organisaties lieten zich zien in en rond het Sportorant. Van sport en spel tot gezondheidszorg en cultuur. De middag werd georganiseerd door Dorpsplan Haarle in samenwerking met de gemeente Hellendoorn en stichting "De Welle". Ook Te Passe was erbij, waarbij wij samenwerkten met De Parabool en KansPlus Midden-Overijssel. Onze stand werd bemand door Hermien Veltmaat. Het was ons doel om "noabers" te zoeken die als vrijwilliger af en toe met de bewoners een leuke activiteit willen ondernemen. Dus ook hierbij de oproep: mocht je zin en tijd hebben, meld je dan meteen aan!

Bekijk ook de fotos. Hierop is te zien dat Lyon wordt geinterviewd door HOI TV!

Te Passe bestaat 15 jaar en dat werd zaterdagmiddag 9 juli 2016 gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid werd een roestvrij stalen kunstwerk ontworpen door Leo Kemper. Het kunstwerk verbeeldt de band tussen de bewoners onderling en alle mensen om hen heen.   De bewoners hebben ter gelegenheid van dit jubileum vogelhuisjes gemaakt. Het timmeren en het beschilderen van de huisjes in vrolijke kleuren was al een geweldig feest. Zowel de kleurrijke vogelhuisjes als het stalen kunstwerk werden door de 8 bewoners onthuld. Ze verwijderden gezamenlijk de grasgroene onthullingsdoeken op een prachtige zonnige zaterdagmiddag. Na de onthulling werd er een fantastisch feest gevierd bij De Droadnagel. Feestcommissie bedankt voor de organisatie hiervan!

Het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door een aantal financiële bijdragen. Hierbij willen wij dan ook de volgende organisaties hartelijk bedanken: Rabobank Salland (coöperatiefonds), PCI Haarle en Broeze Nijverdal!

Ook willen wij de medewerkers van de houtwerkplaats van De Parabool bedanken voor de ondersteuning bij het vervaardigen van de vogelhuisjes.

Last but not least uiteraard een woord van dank aan de vrijwilligers die hebben geholpen bij de voorbereiding en het plaatsen van het kunstwerk en niet te vergeten Leo Kemper voor het ontwerp en zijn begeleiding bij de uitvoering!

Op onze facebookpagina zijn nog veel meer foto`s te vinden.

Onlangs hebben we twee prachtige moestuintjes aangeschaft met een bijdrage uit het Unifonds van Univé. Tijdens de grote schoonmaakdag zijn ze door ouders in elkaar gezet en daarna zijn de bewoners druk geweest met het zaaien van allerlei groente. Inmiddels komt de eerste oogst in zicht. Ouders en Univé bedankt!