Te Passe

Privacy verklaring

Stichting Vrienden Van Te Passe vindt het belangrijk om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan. We verzamelen alleen die informatie die nodig is om de taken van de stichting op een goede manier te kunnen uitvoeren. Dit betreft het uitvoeren van de overeenkomst (het contract) en de communicatie tussen de stichting en u. Wanneer u de gevraagde informatie niet verstrekt kan de stichting zijn taken niet uitvoeren en is wonen bij Te Passe niet mogelijk.

  • Welke informatie hebben we en waar halen we die vandaan

Van iedere bewoner hebben we contactgegevens (de naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en banknummer). Daarnaast hebben we de contactgegevens (naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres) van een vertegenwoordiger van iedere bewoner.

De gegevens die in ons bestand staan zijn door de bewoner danwel vertegenwoordiger aangereikt.

Stichting Vrienden Van Te Passe verzamelt geen persoonskenmerken.

  • Hoe we jouw informatie gebruiken en waarom

We gebruiken de informatie om te communiceren met de bewoners en diens vertegenwoordigers. Wij maken daarbij gebruik van verschillende kanalen: mail, post en telefoon. De geboortedatum gebruiken wij om bijzondere verjaardagen te kunnen vieren.

We gebruiken de informatie om gelden te innen zoals overeengekomen in het contract.

  • Met wie we jouw gegevens delen en waarom

Wij delen de gegevens niet met derden. Partners zoals Reggewoon en de Parabool zullen zelf de benodigde informatie bij uzelf opvragen.

Bij activiteiten van Stichting Vrienden Van Te Passe kunnen foto’s en/of video’s worden gemaakt. We willen dit beeldmateriaal graag gebruiken voor de website van de stichting, de facebook pagina en nieuwsbrieven. Wij vragen éénmalig schriftelijk toestemming voor het gebruiken van het beeldmateriaal/foto’s/video’s aan de bewoner en eventueel diens wettelijke vertegenwoordiger.

De Stichting Vrienden Van Te Passe maakt gebruik van sociale media om je op de hoogte te houden en zodat we andere mensen kunnen laten zien wat er gebeurt bij Te Passe. U kan ons volgen op Facebook.

  • Jouw keuzes en rechten

De bewoners hebben schriftelijk toestemming gegeven voor het gebruiken van de verzamelde gegevens en gebruik van beeldmateriaal.

De vertegenwoordigers hebben schriftelijk toestemming gegeven voor het gebruiken van de verzamelde gegevens en gebruik van beeldmateriaal.

Als bewoner en vertegenwoordiger heeft u het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens en het recht om te vragen dat uw gegevens worden gewist of niet verder gebruikt (dit heeft consequenties voor wonen bij Te Passe). U heeft het recht om een kopie te vragen van de informatie die wij over je hebben. U heeft het recht om door uw verstrekte informatie aan te passen, te wijzigen of bij te werken.

  • Je informatie onderhouden

De gegevens zijn opgeslagen op een beveiligde computer. Het bestuur van stichting Vrienden Van Te Passe hebben de beschikking over deze gegevens.

Wanneer een bewoner gaat verhuizen of komt te overlijden zullen we de gegevens van de bewoner en diens vertegenwoordiger verwijderen uit ons systeem.

  • Contact opnemen

Als u vragen of feedback heeft over deze verklaring, of over de manier waarop wij met uw informatie omgaan, neem dan contact op met ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een stukje geschiedenis

Te Passe is ontstaan uit een ouderinitiatief van Harrie en Bets Wolterink uit Haarle, ouders van Ruud. Zij hebben zich eind jaren '90 ingezet om een woonvorm voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking te realiseren in eigen dorp. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Stichting Philadelphia Zorg en de Woningstichting Hellendoorn.

Na jarenlang pionieren is het vlak na de milenniumwissel dan eindelijk zover. In 2000 wordt de eerste steen gelegd en op 1 juli 2001 wordt gestart met 8 bewoners in een gloednieuw gebouw aan de rand van Haarle met uitzicht op de prachtige Palthetoren.

De officiële opening vindt plaats op 20 september 2001, waarbij Dinie Bouwhuis het Te Passe kunstwerk bij de ingang mag onthullen. Het is een feestelijk gebeuren, waarbij naast familie en kennissen ook de dorpsgenoten een kijkje kunnen nemen.

Na de pioniersfase is het tijd om het beheer van de woonvorm over te dragen aan een stichtingsbestuur. Op 17 december 2004 is de oprichting van Stichting Vrienden van Te Passe een feit. De stichting steunt de woonvorm door het uitvoeren van het (financiële) beheer en door o.a. fondsenwerving.

Op 1 juli 2006 wordt het 5-jarig bestaan gevierd met een feestelijke barbeque in Haarle, waarbij bewoners, familie en begeleiding aanwezig zijn.

In de loop van 2007 begint de samenwerking met Philadelpia scheurtjes te vertonen. Philadelphia krijgt steeds meer moeite om de kleinere woonvormen rendabel te houden. Samen met hen en een aantal ouders wordt gebrainstormd over mogelijkheden om in Haarle meer zorg onder een dak te krijgen, waardoor het allemaal beter haalbaar wordt. De werkgroep Zorgontwikkelingsplan Haarle wordt opgericht. In de loop van 2008 wordt duidelijk dat de financiële problemen bij Philadelphia serieuze vormen beginnen aan te nemen. Ook het personeel begint last van de situatie te krijgen. De Stichting Vrienden van Te Passe gaat onderzoeken hoe zonder Philadelphia verder gegaan kan worden. Dit resulteert uiteindelijk in een overgang naar Stichting De Parabool.

Op 1 mei 2009 neemt De Parabool voor wat betreft de zorg het stokje over van Philadelphia.

Op 8 mei van dat jaar wordt de samenwerkings-overeenkomst getekend tussen De Parabool en de Stichting Vrienden van Te Passe. Ter ere hiervan wordt een feestje gevierd, waarbij de champagne-kurken knallen.

De begeleiders

 

Bij Te Passe werkt een flexibel, gevarieerd team bestaande uit 2 persoonlijk begeleiders en 7 begeleiders. We hebben allemaal onze eigen krachten, sterke punten. Die  verschillende kwaliteiten zorgen ervoor dat er een sterk team op de werkvloer staat.

Wat al die verschillende persoonlijkheden gemeen hebben is het feit dat we het beste voor de bewoners van Te Passe willen. Als team proberen we te kijken naar wat de wensen van bewoners zijn en wat wij daarin voor hen kunnen betekenen. Daar waar nodig bieden we wat extra hulp, maar we vinden het ook belangrijk dat bewoners zo zelfstandig mogelijk zijn. Bij de dingen die ze zelf kunnen, proberen we ze ook te stimuleren en motiveren om dit zoveel mogelijk zelf te doen.

Want hoe bijzonder de acht bewoners ook zijn:  we proberen het allemaal wel zo “gewoon” mogelijk te laten verlopen.

Naast de begeleiding wordt het team nog aangevuld met een huishoudelijk medewerkster en een helpende, die ervoor zorgen dat alles hier zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

 

De bewoners

Dinie

Dinie werkt vier halve dagen in de week bij de bakkerij in Broekland. Hier maakt ze kruidkoek en snijdt ze het brood. Ze heeft het erg naar haar zin op het werk en houdt niet van de hele week bij huis zitten. Dinie doet wel eens een boodschap bij de Spar en fietst elke dag op de hometrainer. Haar hobby’s zijn: haken, werken, televisie kijken, haar vissen en winkelen.

Lucia

Lucia werkt drie dagen in de week bij het textielatelier in Heeten. Ze maakt hier allerlei mooie spullen, zoals tassen, slingers en vaatdoeken. De andere dagen werkt ze bij het Kulturhus in Raalte. Hier doet ze horecawerkzaamheden en staat ze achter de kassa. Haar hobby’s zijn: sport, muziek, vergaderen, televisie kijken en fotograferen. 1 Keer per jaar gaat ze een week naar Lourdes. Hier heeft ze altijd veel plezier.

Lyon

Lyon is altijd druk bezig en vaak goed te pas. Ze werkt in het Kulturhus in Raalte en bij de houtwerkplaats in Heeten. Hier doet ze verschillende werkzaamheden, zoals achter de kassa staan, kaartjes verkopen voor het filmhuis en hout schaven. Lyon heeft veel hobby’s: sport, fietsen, zwemmen en op de markt staan. Daarnaast is ze graag bij haar familie.

Maureen

Maureen woont sinds 1 juli 2011 bij Te Passe. Maureen werkt bij de bakkerij in Marienheem. Hier gaat ze met plezier naar toe. Maureens hobby’s zijn: zwemmen, winkelen, tv kijken en naar muziek luisteren.  Ze kletst ook graag met haar medebewoners en de begeleiding van Te Passe. Ze vindt het  erg leuk en gezellig als haar familie op visite komt.

Menno

Menno luistert erg graag naar muziek. Zijn smaak is erg breed. Of het nou Lady Gaga is of Jan Smit, er gaat geen dag voorbij dat hij geen muziek luistert. Als Menno een vrije dag heeft, loopt hij graag even naar de winkel om een krant te halen. Verder houdt Menno de sportuitslagen goed bij, vooral die van het schaatsen en het voetballen. Menno is fan van FC Twente. Hij werkt bij de bakkerij in Marienheem en staat in de buurtwinkel van De Parabool.

Ruud

Ruud is in Haarle wereldberoemd. Iedereen kent hem, omdat hij graag door het dorp wandelt of in het weekend langs het veld bij S.V. Haarle de voetballers staat aan te moedigen. Naast supporter van de plaatselijke club is hij ook een grote PSV-fan. Op zijn kamer luistert hij graag naar één van de vele cd’s die hij heeft. Ruud werkt bij de bakkerij van De Parabool. Hij zorgt ervoor dat de appeltaarten goed smaken. Aan het eind van de week is hij druk met het maken van broodjes. 

Vrijwilligers

Te Passe draait voor een groot deel op de steun van vrijwilligers. In en om de woonvorm moeten regelmatig de nodige klussen worden gedaan, zoals in de tuin, maar ook binnen. Naast de familie van de bewoners, zijn er ook veel andere mensen die belangeloos hun handen uit de mouwen steken.

Naast het doen van klussen, zijn er ook vrijwilligers die regelmatig met de bewoners van Te Passe activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld fietsen, zwemmen etc.

Behalve ondersteuning in natura ontvangen wij ook regelmatig giften van verenigingen en particulieren. Wij zorgen er vanzelfsprekend voor dat dit geld een goede bestemming krijgt.

Uiteraard zijn we heel erg blij met al deze hulp. Lijkt het u ook wat om iets voor Te Passe te doen, in wat voor vorm dan ook, neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur van de Stichting Vrienden van Te Passe.

Bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven in en om Haarle is regelmatig bereid om een bijdrage te leveren aan de woonvorm. Uiteraard doen we daar graag wat voor terug, want voor wat hoort wat. We plaatsen graag een link naar uw bedrijfssite op onze website.